Code №
          >
№ 3528 - ПЪРВА ЛИНИЯ !!! Просторен апартамент в модерен и луксозен комплекс, намиращ се само на 500м от плажа.
 
Несебър
Площ:59 m2
Стаи:2
Етаж:2
Степен:обзаведен
61600 €

Двустаен апартамент, находящ се на 2 етаж с площ  59 кв. м. Апартамента се състои от спалня, хол с напълно обзаведен кухненски ъгъл и трапезария, спалня, тоалетна и баня с душ кабина, обурудвана с всички аксесоари. Обзаведен и готов за живеене.

Изключителният апартхотел  с уникално разположение се намира в новата част на Несебър, на 500 метра от стария град и в непосредствена близост до най-големия български курорт "Слънчев бряг". Комплексът е на брега на морето, така че терасите на апартаментите имат красива гледка към курортите Слънчев бряг, Свети Влас и Елените. Комплексът е на няколко нива. В сутерена е подземен паркинг. На приземния етаж се помещават банков клон, ресторант и няколко магазина. В центъра на покрива е стъклен купол, образувайки по този начин атриум, осветен от естествена светлина. Сградата е изградена с най-висококачествени материали. Местоположение на комплекса позволява целогодишно в комплекса.

500m
Имотът се намира в Несебър

Несебър е един от най-древните градове на Европа. Основан е преди повече от 5 хиляди години. Несебър може да се разделина две малки части: Новият Несебър, в който се намира голямата част от съвременните градове и хотели и достигащ  до Слънчев бряг  и Старият Несебър, разположен на удивително крадив малък полуостров.
Несебър е и едно от най-посещаваните места на българското черноморско крайбрежие. Това уютно и приказно градче на север от Бургас еразположен върху скалист полуостров с дължина 850м и ширина 300м, свързан с брега посредством тясна ивица земя. На входа на града, гостите са посрещнати от очарователната стара мелница. Покритите с павета улички, добре запазените средновековни църкви и дървени постройки от 19в придават на Несебър  особено очарование. В наши дни Несебър е включен в списъка на световното културно наследтво. От 1983г той се намира под егидата на ЮНЕСКО , а от 1956 г. Несебър е обявен за град-музей.

Интересни са своеобразната архитектура на несебърските къщи и останките на 40-те живописни църкви, разположени в старата част на града. В Несебър по неповторим начин се съчетават крепостните стени на тракийците, жилищните сгради от елинистичната епоха, средновековните църкви и къщи от Възраждането.

Забележителности

Старите църкви на това живописно градче са едни от най-крсивите в България и са причудлива смесица от български и гръцки архитектурни традиции. Четири от тях са превърнати в худжествени галерии и са отворени за посетители, а действащата „Света Богородица” е известна със своята чудотворна икона. Всяка година срещу 15 август, в Деня на Дева Мария, вярващите прекарват нощта в църквата с надежда за изцеление.

История на Несебър

Основаното от траките в края на 2 век преди Христа селище на малкия полуостров н Черно море, през 72 гт. Пр. Хр. е завзето от римляните.  Селището, което тогава е било наричано Месембрия, бързо се превръща във важен търговски център. През 680 г. той се издига до ранга на епископски град. Управителите на града се сменяли бързо и често: за владение над града претендирали и византийският имперетор , и българските князе. През 811 г. градът е завладян от българския хан Крум, който го преименувал в Несебър..
Периодът на най-голям разцвет на града бил при българите.

Църквите на Несебър са  потресаваща каменна хроника, защото в тях е запечатана бурната история на страната, която в късното Средновековие попада за 500 години под османско владичество.

Най-краткият път  към миналото на България преминава през древните порти на Несебър и двете петоъгълни кули на входа. Като оставим това мощно съоръжение, ще се окажем в лабиринта от улички, където като че ли времето е спряло. Над здравите каменни зидове на долните етажи /някога те са били винарски изби и мазета/, се извисяват дървените надстройки: жилищни домове, балкони, покриви, украсени с резба и разнообразни релефи. Тези плътно притиснати една към друга къщи в черноморското градче Несебър, са устояли на бурите на времето. Заедно с  десетте църкви, тези красиви къщи за истински паметници на културата на България.

 

А може би ще ви хареса
№ 1255 Сарафово
Площ: 70 m2
Стаи: 2
61 000 €
№ 1326 Свети Влас
Площ: 68 m2
Стаи: 1
61 236 €
№ 1340 Слънчев бряг
Площ: 60 m2
Стаи: 2
62 400 €
№ 1439 Бургас
Площ: 112 m2
Стаи: 3
62 000 €
№ 1458 Равда
Площ: 56 m2
Стаи: 2
61 073 €
№ 1518 Приморско
Площ: 48 m2
Стаи: 1
62 400 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru