Code №
          >
№ 1910 - Напълно обзаведен двустаен, на първа линия на плажа в Несебър
 
Несебър
Площ:62 m2
Стаи:2
Етаж:4
Степен:обзаведен
78000 €

Комплексът е на първа линия до плажа, който се намира в южната част на град Несебър, в непосредствена близост до Стария град, добре известен със своята историческа архитектура и неповторима атмосфера. Има лесен достъп до обществения транспорт; пътя към плажа минава през живописен и прекрасно оформен парк. На разположение на гостите са открит и закрит плувни басейни, детски басейн, бар, ресторант, сауна, джакузи, солариум, СПА център, паркинг. Радост за най-малките деца е детска площадка, която ще остави спомена за лятната ваканция за много дълго време.

Апартаментите са оборудвани с всички удобства за комфортен престой. Обзаведен в луксозна с напълно оборудвана кухня с ел. уреди, климатик, кабелна телевизия, хол с разтегателен диван, спални с двойни или единични легла. В зависимост от изложението на апартамента,  ще може да се насладите на неповторима гледка към пристанището на Стария Несебър и морето.

27km 0 2min 10km
Имотът се намира в Несебър

Несебър е един от най-древните градове на Европа. Основан е преди повече от 5 хиляди години. Несебър може да се разделина две малки части: Новият Несебър, в който се намира голямата част от съвременните градове и хотели и достигащ  до Слънчев бряг  и Старият Несебър, разположен на удивително крадив малък полуостров.
Несебър е и едно от най-посещаваните места на българското черноморско крайбрежие. Това уютно и приказно градче на север от Бургас еразположен върху скалист полуостров с дължина 850м и ширина 300м, свързан с брега посредством тясна ивица земя. На входа на града, гостите са посрещнати от очарователната стара мелница. Покритите с павета улички, добре запазените средновековни църкви и дървени постройки от 19в придават на Несебър  особено очарование. В наши дни Несебър е включен в списъка на световното културно наследтво. От 1983г той се намира под егидата на ЮНЕСКО , а от 1956 г. Несебър е обявен за град-музей.

Интересни са своеобразната архитектура на несебърските къщи и останките на 40-те живописни църкви, разположени в старата част на града. В Несебър по неповторим начин се съчетават крепостните стени на тракийците, жилищните сгради от елинистичната епоха, средновековните църкви и къщи от Възраждането.

Забележителности

Старите църкви на това живописно градче са едни от най-крсивите в България и са причудлива смесица от български и гръцки архитектурни традиции. Четири от тях са превърнати в худжествени галерии и са отворени за посетители, а действащата „Света Богородица” е известна със своята чудотворна икона. Всяка година срещу 15 август, в Деня на Дева Мария, вярващите прекарват нощта в църквата с надежда за изцеление.

История на Несебър

Основаното от траките в края на 2 век преди Христа селище на малкия полуостров н Черно море, през 72 гт. Пр. Хр. е завзето от римляните.  Селището, което тогава е било наричано Месембрия, бързо се превръща във важен търговски център. През 680 г. той се издига до ранга на епископски град. Управителите на града се сменяли бързо и често: за владение над града претендирали и византийският имперетор , и българските князе. През 811 г. градът е завладян от българския хан Крум, който го преименувал в Несебър..
Периодът на най-голям разцвет на града бил при българите.

Църквите на Несебър са  потресаваща каменна хроника, защото в тях е запечатана бурната история на страната, която в късното Средновековие попада за 500 години под османско владичество.

Най-краткият път  към миналото на България преминава през древните порти на Несебър и двете петоъгълни кули на входа. Като оставим това мощно съоръжение, ще се окажем в лабиринта от улички, където като че ли времето е спряло. Над здравите каменни зидове на долните етажи /някога те са били винарски изби и мазета/, се извисяват дървените надстройки: жилищни домове, балкони, покриви, украсени с резба и разнообразни релефи. Тези плътно притиснати една към друга къщи в черноморското градче Несебър, са устояли на бурите на времето. Заедно с  десетте църкви, тези красиви къщи за истински паметници на културата на България.

 

А може би ще ви хареса
№ 1075 Свети Влас
Площ: 100 m2
Стаи: 3
78 000 €
№ 1105 Свети Влас
Площ: 83 m2
Стаи: 3
77 000 €
№ 1247 Свети Влас
Площ: 62 m2
Стаи: 2
77 750 €
№ 1306 Свети Влас
Площ: 34 m2
Стаи: 1
78 000 €
№ 1343 Кранево
Площ: 146 m2
Стаи: 3
77 000 €
№ 1386 Свети Влас
Площ: 76 m2
Стаи: 2
77 999 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru