Code №
          >
№ 3328 - Апартамент с изглед към морето в комплекс на първа линия в Несебър!
 
Несебър
Площ:69 m2
Стаи:2
Етаж:4
Степен:обзаведен
46200 €

Двустаен апартамент, с площ - 69.15 кв.м., находящ се на 4-ти етаж в ексклузивна сграда, намираща се на уникално място в новата част на град Несебър, само на 500 метра от стария град на Несебър. Жилището се състои от антре, дневна с кухненски бокс, спалня, баня с душ и тоалетна, балкон. Продава се напълно обзаведен. Гледка към морето и Стария Несебър.
Комплексът се намира на брега, на морето, така че от балкона на апартамента предлага прекрасна гледка на курорта Слънчев бряг, Свети Влас и Елените. Този красив комплекс клас "лукс" се намира на брега, и съчетава модерна и стилна архитектура на фона на древен пейзаж Несебър

50m 2min 10km
Имотът се намира в Несебър

Несебър е един от най-древните градове на Европа. Основан е преди повече от 5 хиляди години. Несебър може да се разделина две малки части: Новият Несебър, в който се намира голямата част от съвременните градове и хотели и достигащ  до Слънчев бряг  и Старият Несебър, разположен на удивително крадив малък полуостров.
Несебър е и едно от най-посещаваните места на българското черноморско крайбрежие. Това уютно и приказно градче на север от Бургас еразположен върху скалист полуостров с дължина 850м и ширина 300м, свързан с брега посредством тясна ивица земя. На входа на града, гостите са посрещнати от очарователната стара мелница. Покритите с павета улички, добре запазените средновековни църкви и дървени постройки от 19в придават на Несебър  особено очарование. В наши дни Несебър е включен в списъка на световното културно наследтво. От 1983г той се намира под егидата на ЮНЕСКО , а от 1956 г. Несебър е обявен за град-музей.

Интересни са своеобразната архитектура на несебърските къщи и останките на 40-те живописни църкви, разположени в старата част на града. В Несебър по неповторим начин се съчетават крепостните стени на тракийците, жилищните сгради от елинистичната епоха, средновековните църкви и къщи от Възраждането.

Забележителности

Старите църкви на това живописно градче са едни от най-крсивите в България и са причудлива смесица от български и гръцки архитектурни традиции. Четири от тях са превърнати в худжествени галерии и са отворени за посетители, а действащата „Света Богородица” е известна със своята чудотворна икона. Всяка година срещу 15 август, в Деня на Дева Мария, вярващите прекарват нощта в църквата с надежда за изцеление.

История на Несебър

Основаното от траките в края на 2 век преди Христа селище на малкия полуостров н Черно море, през 72 гт. Пр. Хр. е завзето от римляните.  Селището, което тогава е било наричано Месембрия, бързо се превръща във важен търговски център. През 680 г. той се издига до ранга на епископски град. Управителите на града се сменяли бързо и често: за владение над града претендирали и византийският имперетор , и българските князе. През 811 г. градът е завладян от българския хан Крум, който го преименувал в Несебър..
Периодът на най-голям разцвет на града бил при българите.

Църквите на Несебър са  потресаваща каменна хроника, защото в тях е запечатана бурната история на страната, която в късното Средновековие попада за 500 години под османско владичество.

Най-краткият път  към миналото на България преминава през древните порти на Несебър и двете петоъгълни кули на входа. Като оставим това мощно съоръжение, ще се окажем в лабиринта от улички, където като че ли времето е спряло. Над здравите каменни зидове на долните етажи /някога те са били винарски изби и мазета/, се извисяват дървените надстройки: жилищни домове, балкони, покриви, украсени с резба и разнообразни релефи. Тези плътно притиснати една към друга къщи в черноморското градче Несебър, са устояли на бурите на времето. Заедно с  десетте църкви, тези красиви къщи за истински паметници на културата на България.

 

А може би ще ви хареса
№ 1102 Свети Влас
Площ: 70 m2
Стаи: 3
46 700 €
№ 1489 Свети Влас
Площ: 66 m2
Стаи: 2
45 931 €
№ 1491 Свети Влас
Площ: 61 m2
Стаи: 2
46 995 €
№ 1554 Несебър
Площ: 44 m2
Стаи: 2
46 000 €
№ 1591 Равда
Площ: 50 m2
Стаи: 2
46 500 €
№ 1644 Свети Влас
Площ: 50 m2
Стаи: 2
46 700 €
Ако имате въпроси , моля попълнете формата:
Задължително попълнете e-mail:
Име и фамилия:
E-mail:
Телефон:
Ваш въпрос:

+359 988 955 917     office@modaproperty.ru